حالت تاریک
  • پنج‌شنبه, 1404/06/06 شمسی | 2025/08/28 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن خاورستان | khavarestan هستید؟
اختصاص هزار میلیارد تومان اوراق برای عمران خراسان‌جنوبی
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان‌جنوبی خبر داد:

اختصاص هزار میلیارد تومان اوراق برای عمران خراسان‌جنوبی

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان جنوبی گفت: برای نخستین‌بار در کشور، خراسان‌جنوبی از اوراق مالی اسلامی «مرابحه» برای تأمین مالی پروژه‌های عمرانی استفاده کرد و هزار میلیارد تومان از این محل به حساب استان واریز شد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «خاورستان»، به نقل از روابط عمومی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان‌جنوبی در روزهای گذشته و هم‌زمان با برگزاری پنجمین جلسه شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان خراسان‌جنوبی، خبر مهم و امیدآفرینی درباره جذب اوراق مالی اسلامی جهت اجرای پروژه‌های عمرانی منتشر شد. آنچه این اقدام را برجسته و منحصربه‌فرد می‌سازد، استفاده برای نخستین‌بار در کشور از ظرفیت اوراق مرابحه اسلامی در قالب قانون بودجه سال جاری، آن‌هم توسط استان خراسان جنوبی است.

به مناسبت آغاز هفته دولت و به‌دنبال عملیاتی شدن این موفقیت، رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان خراسان جنوبی طی نشست خبری با خبرنگاران، جزئیات بیشتری از این اقدام را تشریح کرد. 

بهدانی در پاسخ به پرسشی درباره جزئیات این خبر گفت: با تبریک فرارسیدن هفته دولت به همه دولتمردان گرامی و گرامی‌داشت یاد و خاطره شهدای والامقام این هفته، به ویژه شهیدان رجایی و باهنر، باید اشاره کنم که اوراق مرابحه از مهم‌ترین ابزارهای تأمین مالی در نظام مالی اسلامی محسوب می‌شود که در مبانی حقوقی اسلامی، نوعی عقد بیع تلقی می‌شود.

به گفته وی با توجه به ظرفیت‌هایی که این سازمان در استان شناسایی کرد و با پیگیری‌های مستمر و قانونی از سازمان برنامه و بودجه کشور، استان خراسان جنوبی موفق شد به عنوان اولین استان کشور، از ظرفیت اوراق مالی اسلامی (مرابحه) در ادامه با اعلام میزان اعتبار جذب‌شده، اظهار کرد:خبر بسیار مهم و امیدبخش برای مردم شریف استان این است که مبلغی معادل یک همت، یعنی هزار میلیارد تومان، به منظور اجرای ۳۴۰ پروژه عمرانی و زیربنایی در استان تخصیص یافته است.

به گفته وی این اعتبار طی روزهای اخیر به حساب خزانه معین استان واریز شده و معادل حدود ۲۵ درصد کل تخصیص ابلاغی اعتبارات تملک دارایی‌های سرمایه‌ای استان در سال جاری است و نکته مهم اینکه این تخصیص، علاوه بر اعتبارات معمول سایر استان‌ها، فقط به خراسان جنوبی اختصاص یافته است.

وی در ادامه درباره اهمیت جذب این منابع تأکید کرد:رسانه‌ها و مردم آگاه هستند که تأمین اعتبارات برای پروژه‌ها در سطح ملی فرآیندی پیچیده و نیازمند دفاع مستند و قانونی از پیشنهادهاست. 

به گفته بهدانی با توجه به محدودیت‌های موجود در اعتبارات تملک دارایی‌های سرمایه‌ای، به‌ویژه در قالب جدول ج-10 بودجه سال جاری، استفاده از ابزارهای نوین مانند فروش اوراق اسلامی، راهکاری موثر برای ارتقاء شاخص‌های توسعه‌ای و تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام به‌شمار می‌رود.

به گفته رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان این اقدام گام بلندی است برای کاهش فاصله میان اعتبارات مصوب و تخصیص‌یافته و همچنین تسریع در بهره‌برداری از پروژه‌های مهم و زیرساختی استان‌ است.

بهدانی در پاسخ به پرسشی در خصوص محل هزینه‌کرد این اعتبارات، مهندس بهدانی توضیح داد:بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده، این اعتبار ویژه به پروژه‌هایی در حوزه‌های زیرساختی، بهداشتی و درمانی، تأمین و انتقال آب، برق، راه‌های روستایی، خدمات عمومی، توسعه روستایی و شهری اختصاص یافته است. این پروژه‌ها تأثیر بسزایی در ارتقاء سطح رفاه عمومی، بهبود شاخص‌های توسعه و ایجاد اشتغال خواهند داشت.

به گفته وی همچنین دستگاه‌های اجرایی استان موظف‌اند ضمن تسریع در جذب و هزینه‌کرد منابع، نظارت کافی بر کیفیت اجرای پروژه‌ها داشته باشند.

 

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان، در پاسخ به سوالی درباره تداوم این‌گونه پیگیری‌ها، گفت: به طور قطع سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان به عنوان نهاد متولی توسعه، هیچ تلاشی را برای جذب اعتبارات قانونی و عادلانه در راستای توسعه استان دریغ نخواهد کرد. 

وی تصریح کرد: هرچند این مسیر، دشوار و نیازمند تعامل چندجانبه است، اما در خراسان جنوبی، به دلیل تعامل مثبت و نزدیک میان استاندار محترم، نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی و سایر دستگاه‌های اجرایی، زمینه تحقق چنین موفقیت‌هایی فراهم است.

وی افزود: بهره‌گیری از ظرفیت اوراق مالی اسلامی می‌تواند به الگویی برای سایر دستگاه‌های اجرایی تبدیل شود تا در تأمین منابع مالی پروژه‌های خود فعال‌تر عمل کنند. در دولت چهاردهم با شعار «وفاق و همدلی»، تلاش خواهیم کرد تا خراسان جنوبی، این استان با ظرفیت‌های عظیم و مردمی شریف و خونگرم، مسیر توسعه را با شتاب طی کند و هم‌استانی‌ها، ثمرات آن را در زندگی روزمره خود احساس کنند.

 

 

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!