حالت تاریک
  • پنج‌شنبه, 1404/06/06 شمسی | 2025/08/28 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن خاورستان | khavarestan هستید؟
بیش از ۱۲ همت مالیات برای توسعه خراسان‌جنوبی
مدیرکل امور مالیاتی خراسان جنوبی عنوان کرد:

بیش از ۱۲ همت مالیات برای توسعه خراسان‌جنوبی

مدیرکل امور مالیاتی خراسان جنوبی گفت: از محل وصول مالیات‌ها، بیش از ۱۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال به اجرای پروژه‌های عمرانی، آموزشی، بهداشتی و خدماتی اختصاص یافته که بخشی از آن از محل طرح مالیات‌های نشان‌دار تأمین شده است.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «خاورستان»، علی کریمدادی صبح امروز در نشست خبری به مناسبت هفته دولت، با بیان اینکه رویکرد نظام مالیاتی در دولت چهاردهم مبتنی بر شفاف‌سازی، عدالت‌محوری و بازتوزیع عادلانه منابع در مناطق محروم است، گفت: تلاش شده است که مردم و مؤدیان مالیاتی، ثمره مشارکت اقتصادی خود را در قالب پروژه‌های ملموس، به صورت مستقیم مشاهده کنند.

وی افزود: در یک سال گذشته، ۹۳۳ پروژه عمرانی و خدماتی در سطح استان با مجموع اعتباری بالغ بر ۱۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال (۱۲.۵ همت) به بهره‌برداری رسیده که بخشی از این اعتبار از محل مالیات‌های وصولی تأمین شده است.

کریمدادی با اشاره به نحوه توزیع عادلانه مالیات و عوارض ارزش افزوده اظهار کرد: از محل ۱۰ درصد مالیات‌های دریافتی، منابع متنوعی به بخش‌های مختلف اختصاص یافته که شامل ۱٪ مالیات سلامت برای حوزه بهداشت و درمان، ۱٪ متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان لشکری و کشوری و ۴٪ عوارض شهرداری‌ها و روستاهای فاقد دهیاری است.

وی افزود: طی یک سال اخیر، ۴۵۰ میلیارد ریال به حساب ۳۱ شهرداری استان، ۲۲۵۰ میلیارد ریال به حساب دهیاری‌ها، ۱۸۰ میلیارد ریال برای روستاهای فاقد دهیاری واریز شد که این منابع نقش قابل توجهی در اجرای پروژه‌های توسعه شهری، روستایی و خدمات‌رسانی عمومی داشته‌اند.

پروژه‌های شاخص از محل عوارض مالیاتی در بیرجند

مدیرکل امور مالیاتی استان افزود: از جمله پروژه‌های شاخص اجرا شده در مرکز استان از محل این منابع می‌توان به احداث بوستان الهیه در بلوار الهیه، احداث بوستان شهید احمدی‌روشن در مهرشهر، اجرای کانال جمع‌آوری آب‌های سطحی جعفر در کاظمیه، بهسازی معابر، آیلند، آسفالت و خرید ماشین‌آلات شهرداری بیرجند و تخصیص ویژه برای جامعه عشایری اشاره کرد.

کریمدادی ادامه داد: با پرداخت ۷۲۰ میلیارد ریال به اداره کل امور عشایری استان، طرح‌های تجهیز و احیای چاه‌های آب، خرید ۶ دستگاه مکانیکی و ۱۰ تانکر آبرسانی سیار، نصب پمپ‌های بادی و خورشیدی برای آبرسانی پایدار در راستای پشتیبانی از دامداران و مناطق عشایری اجرایی شده‌اند.

وی از تخصیص ۴۲۰ میلیارد ریال به پارک علم و فناوری خراسان جنوبی از محل مالیات شرکت‌های فناور مستقر در آن خبر داد و گفت: این مبلغ صرف ایجاد زیرساخت‌ها، پشتیبانی از شرکت‌های دانش‌بنیان و توسعه فناوری‌های بومی شده است.

پرداخت میلیاردی به حوزه سلامت و ورزش

مدیرکل امور مالیاتی استان گفت: دولت چهاردهم تاکنون ۲۸۰۰ میلیارد ریال به حوزه بهداشت و درمان استان پرداخت کرده که از محل ۱٪ مالیات سلامت تأمین شده است. همچنین، مبلغ ۲۵۵ میلیارد ریال نیز برای توسعه ورزش همگانی و زیرساخت‌های ورزشی آموزش و پرورش و ورزش و جوانان هزینه شده است.

کریمدادی با اشاره به اجرای طرح نشان‌دار کردن مالیات‌ها، از سال ۱۴۰۳ اظهار داشت: هدف این طرح، شفاف‌سازی محل مصرف مالیات و هدایت منابع به سمت نیازهای اولویت‌دار مردم بوده است.

وی افزود: ۲۶ پروژه مشخص با اعتبار ۱۰۴۰ میلیارد ریال از محل مالیات تبصره ۱۰۰ اجرا شده که شامل احداث و تکمیل مدارس در مناطق مختلف، احداث سالن ورزشی اسفدن، توسعه باند دوم محور بیرجند–زاهدان، احداث پست برق ۴۰۰ کیلوولت نهبندان، توسعه زیرساخت پارک علم و فناوری، انتقال آب از دشت مختاران به بیرجند و اجرای پروژه‌های فرهنگی و صدا و سیما است.

وی گفت: ۲۷ پروژه دیگر برای امسال تعریف شده و مؤدیان می‌توانند در زمان ارسال اظهارنامه، پروژه مورد نظر خود را انتخاب کنند.

تبصره ۱۰۰ و تسهیل امور مالیاتی کسب‌وکارها

کریمدادی خاطرنشان کرد: مهلت تسلیم اظهارنامه اشخاص حقیقی و حقوقی تا پایان شهریور ۱۴۰۴ تمدید شده و مشمولان تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیات‌های مستقیم می‌توانند بدون ارائه دفاتر، مالیات مقطوع بپردازند.

وی افزود: سقف درآمد مشمول این تبصره از ۱۸ میلیارد به ۲۱.۶ میلیارد تومان افزایش یافته و در سال ۱۴۰۲، بیش از ۸۱ درصد مودیان مشمول، مالیات خود را با خوداظهاری پرداخت کردند.

مدیرکل امور مالیاتی استان ادامه داد: برای مؤدیان با گردش مالی بالا، پیش‌اظهارنامه مالیاتی صادر شده است. در صورت تأیید، مالیات قطعی و غیرقابل رسیدگی خواهد بود.

وی یادآور شد: تقسیط بدهی مالیاتی تا ۹ قسط برای مؤدیان خوش‌حساب به‌صورت کاملاً الکترونیکی انجام می‌شود.

همچنین ارسال پیامک رسمی از سرشماره سازمان برای اطلاع‌رسانی دقیق به مؤدیان انجام می‌شود.

مقابله با فرار مالیاتی و تخلفات پزشکان

کریمدادی با اشاره به قانون بودجه ۱۴۰۴ گفت: تمامی مراکز درمانی موظفند اطلاعات مالی پزشکان را به سازمان مالیاتی ارسال کنند. همچنین، گروه رسیدگی تخصصی ۱۰ نفره برای بررسی تخلفات با همکاری نظام پزشکی تشکیل شده و گزارش‌های مردمی از طریق سامانه‌های ۱۵۲۶ و "سوت‌زنی" بررسی می‌شود.

انتقال پرونده شرکت‌ها و افزایش سهم استان

وی افزود: از سال ۱۴۰۱ تاکنون، حدود هزار  ۲۲۲ میلیارد تومان از محل انتقال پرونده‌های مالیاتی شرکت‌هایی که در استان فعال هستند اما قبلاً در سایر استان‌ها ثبت شده بودند، به خراسان جنوبی برگشت داده شده است.

کریمدادی در پایان با اشاره به ماده ۱۷۲ قانون مالیات‌های مستقیم گفت: کمک‌های نقدی خیرین به ساخت مدرسه، مراکز بهداشتی و پروژه‌های عام‌المنفعه، در صورت عقد تفاهم‌نامه سه‌جانبه با اداره کل نوسازی، دستگاه اجرایی مربوطه و امور مالیاتی، به‌عنوان مالیات پرداختی قابل احتساب است.

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!