حالت تاریک
  • سه‌شنبه, 1404/04/31 شمسی | 2025/07/22 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن خاورستان | khavarestan هستید؟
تفسیر صفحه ۱۲۲ قرآن کریم
تسنیم وحی؛

تفسیر صفحه ۱۲۲ قرآن کریم

و (می‌گویند:) چرا به خداوند و حقّی که (از سوی او) برای ما آمده ایمان نیاوریم؟ درحالی‌که امید داریم پروردگارمان ما را همراه صالحان وارد (بهشت) سازد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «خاورستان» در تفسیر صفحه ۱۲۲ قرآن کریم آمده است: وَ ما لَنا لا نُؤْمِنُ بِاللَّهِ وَ ما جاءَنا مِنَ الْحَقِّ وَ نَطْمَعُ أَنْ یُدْخِلَنا رَبُّنا مَعَ الْقَوْمِ الصَّالِحِینَ * فَأَثابَهُمُ اللَّهُ بِما قالُوا جَنَّاتٍ تَجْرِی مِنْ تَحْتِهَا الْأَنْهارُ خالِدِینَ فِیها وَ ذلِکَ جَزاءُ الْمُحْسِنِینَ * وَ الَّذِینَ کَفَرُوا وَ کَذَّبُوا بِآیاتِنا أُولئِکَ أَصْحابُ الْجَحِیمِ*» «و (می‌گویند:) چرا به خداوند و حقّی که (از سوی او) برای ما آمده ایمان نیاوریم؟

 درحالی‌که امید داریم پروردگارمان ما را همراه صالحان وارد (بهشت) سازد * پس خداوند به پاس این سخن (و گواهی‌شان) به‌ایشان باغ‌هایی که از پای (درختانش) نهرها جاری است پاداش داد، همواره در آن ماندگارند و این است پاداش نیکوکاران * و کسانی که کافر شدند و آیات ما را تکذیب کردند، آنان اهل دوزخند»

نکته‌های سورۀ مائده - آیات ۸۴-۸۶:

کسانی‌که پس از فهمیدن حق، شجاعانه و صریح و با صداقت به آن اقرار کنند و از جو و هم‌کیشان نهراسند، از بهترین نیکوکارانند. چون هم به خود نیکی کرده و خویشتن را از عذاب دوزخ رهانده‌‏اند، هم با اقرارشان، راه را برای دیگران گشوده‌اند.

پیام‌های سورۀ مائده - آیات ۸۴-۸۶:

۱. بعد از شناخت حق، «مِمَّا عَرَفُوا» هیچ عذری برای ردّ آن نیست. «وَ ما لَنا...»

۲. هم‌نشینی با صالحان، آرمانی مقدّس است. «مَعَ الْقَوْمِ الصَّالِحِینَ»

۳. نشانۀ آرزوی صحیح، ایمان و اقدام عملی است. «وَ ما لَنا لا نُؤْمِنُ» «وَ نَطْمَعُ»

۴. ایمان به خداوند، از ایمان به وحی جدا نیست. «نُؤْمِنُ بِاللَّهِ وَ ما جاءَنا مِنَ الْحَقِّ»

۵. پاداش ایمان، بهشت است. «أَنْ یُدْخِلَنا رَبُّنا مَعَ الْقَوْمِ الصَّالِحِینَ» (بنابراینکه مفعول محذوف در «یُدْخِلَنا» کلمه «الجنة» باشد)

۶. یکی از راه‏‌های کمال، بازگشت به و جدان خویش و سؤال از خود است. «وَ ما لَنا» «فَأَثابَهُمُ اللَّهُ بِما قالُوا» در آیۀ دیگر می‌‏خوانیم: «وَ ما لِیَ لا أَعْبُدُ الَّذِی فَطَرَنِی» (یس، ۲۲)

۷. اقرار زبانی به توحید، رسالت پیامبر و حقّانیّت قرآن، امری ضروری است. «فَأَثابَهُمُ اللَّهُ بِما قالُوا...»

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!