حالت تاریک
  • چهارشنبه, 1404/02/10 شمسی | 2025/04/30 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن خاورستان | khavarestan هستید؟
عطش مردم روستای دستگرد درمیان از بی‌آبی
خاورستان گزارش می دهد؛

عطش مردم روستای دستگرد درمیان از بی‌آبی

روستای دستگرد طبس مسینا در شهرستان درمیان، علی‌رغم جمعیت بالا و مهاجرپذیری، اما با مشکل کم آبی دست و پنجه نرم می کند و حدود نیمی از جمعیت آن آب ندارند.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «خاورستان»، با فرارسیدن فصل بهار و تابستان، تشنگی و عطش روستا‌های خراسان جنوبی دوچندان می‌شود، بخصوص در روستا‌های کانون جمعیتی و مهاجر‌پذیر که طی این دو فصل، علاوه بر جمعیت ساکن، باید از مهمانان فصلی هم میزبانی کند.

شاید کم‌آبی یا بی‌آبی در روستا‌های دورافتاده و کم‌جمعیت، آنطور که باید مورد‌توجه قرار نگیرد، اما چشم‌پوشی از رفع این مشکل در روستا‌های بزرگ، قطعا کم‌کم باعث اعتراض مردم شده و آنها را از زندگی در روستا ناامید خواهد کرد.‌

عطش نیمی از جمعیت دستگرد در بهار و تابستان

عبدالقدوس احمدی رئیس شورای اسلامی روستای دستگرد طبس مسینا در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «خاورستان»، اظهار کرد: متاسفانه شهرک غرب و شمال غرب روستای دستگرد طبس مسینا در ایام فصل بهار و تابستان با بی‌آبی شدید مواجه می‌شود به طوری که باید با تانکر آبرسانی شود.

وی افزود: روستای دستگرد در انتهای شبکه آبرسانی قرار دارد و از طرف دیگر؛ ارتفاع شهرک غرب و شمال غرب آن از ارتفاع مخزن آب در سطح بالاتری است که همین موضوع باعث شده تا آب به خانه اهالی این شهرک نرسد.

رئیس شورای اسلامی روستای دستگرد با اشاره به تامین آب روستای دستگرد از مجتمع آبرسانی شهید چمران، اظهار کرد: مجتمع آبرسانی شهید چمران مربوط به ۳۰ سال قبل و البته جمعیت تحت پوشش بسیار کمی بوده است اما اکنون جمعیت روستا‌های تحت پوشش این مجتمع چند برابر شده است و حداقل ۱۰ هزار نفر تحت پوشش شبکه آبرسانی هستند.‌

اعتراص بی جواب مردم 

وی ادامه داد: در همین خصوص ساخت یک مخزن بزرگ دیگر مصوب هم شده، اما متاسفانه به دلیل مشکلات اعتباری هنوز اجرایی نشده است.

احمدی بیان کرد: متاسفانه این وضعیت که تا پایان تابستان ادامه‌دارد، شرایط سختی را برای مردم و شورای روستا ایجاد کرده و باعث اعتراض اهالی شده است که در همین خصوص به ریاست‌جمهوری و استاندار هم نامه نوشته‌ایم تا در رفع مشکل اقدامی شود.

وی عنوان کرد: بسیاری از مردم اقدام به خرید تانکر و پمپ آب کرده‌اند، اما متاسفانه باز هم آب ندارند و در عوض هزینه سرویس و تعمیر پمپ بر آنها تحمیل می‌شود. از طرف دیگر، استفاده از پمپ، قطعا باعث افزایش مصرف آب و برق و متضرر شدن دولت نیز خواهد شد.

وی بیان کرد: از طرف دیگر با‌توجه‌به فرسوده بودن شبکه آبرسانی، احتمال ترکیدگی و نشتی شبکه بالاست که سال گذشته در پی اعتراض گسترده اهالی، شرکت آب و فاضلاب تنها چند شیرفلکه را تعویض کرد.

او با بیان اینکه از سه سال گذشته تاکنون ۱۵۰ خانوار روستا که بیشتر نسل جوان و مولد هستند، با مشکل بی‌آبی مواجه هستند، ادامه داد: روستای دستگرد یک روستای مهاجر‌پذیر است که متقاضی زمین زیاد دارد و هیچگاه خالی از سکنه نخواهد شد.‌

لزوم حفر چاه و ساخت مخزن جدید

رئیس شورای اسلامی روستای دستگرد تاکید کرد: با‌توجه‌به تاکید مسئولان بر حفظ روستا‌ها، اکنون نیازمند توجه و کمک آقای استاندار و مدیرعامل آبفای استان برای رفع مشکل حیاتی آب هستیم.

احمدی تاکید کرد: اکنون خواسته ما از مسئولان اصلاح شبکه آبرسانی و تعویض لوله‌های قدیمی و همچنین ایجاد یک مخزن جدید و حتی حفر چاه جدید برای روستا‌های دستگرد و اسلام آباد که کانون جمعیتی و در‌حال‌توسعه هستند، است.‌

ساخت مخزن یک هزار مترمکعبی معطل اعتبارات

احمدی شاهرخت مدیر امور آب و فاصلاب شهرستان درمیان در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «خاورستان»، اظهار کرد: آب روستای دستگرد طبس مسینا از مجتمع آبرسانی شهید چمران تامین می‌شود.

وی افزود: این مجتمع در سال ١٣٦٢ به بهره‌برداری رسیده است که تعداد ٩ روستا با جمعیت ٤ هزار و ٤٢ نفر را تحت پوشش قرار داده است.او بیان کرد: ۵٠٩ اشتراک مربوط به اهالی روستای دستگرد است.

مدیر امور آب و فاصلاب شهرستان درمیان در‌خصوص اینکه آیا دبی آب مجتمع شهید چمران برای اهالی این‌روستا‌ها کفایت می‌کند، گفت: با‌توجه‌به دبی آب ٢٢ لیتر در ثانیه و نیاز آبی ١۵ لیتر در ثانیه برای کل مجتمع، از حیث منابع تامین هیچگونه مشکلی وجود ندارد.

احمدی شاهرخت در‌خصوص کاهش فشار شبکه و بی‌آبی بخصوص در فصل بهار و تابستان و اعتراض مردم نیز بیان کرد: در ٣ سال گذشته؛ بخشی از شبکه فرسوده این‌روستا از طریق اعتبارات یونیسف و اعتبارات استانی اصلاح و بازسازی شد و همچنین حوضچه‌های خط انتقال مرمت و بازسازی شدند.

وی تصریح کرد: عمده مشکل این مجتمع کمبود مخزن ذخیره است، در‌حالی‌که این مجتمع نیازمند مخزن ذخیره‌ی یک هزار مترمکعبی است اما در حال حاضر ظرفیت مخزن موجود ١۵٠ مترمکعب می‌باشد.

او افزود: همچنین دلیل اصلی بی‌آبی شهرک روستای دستگرد، کد ارتفاعی پایین شهرک روستا نسبت به مخزن موجود است.

احمدی شاهرخت با اشاره به قدمت و فرسودگی شبکه توزیع، عنوان کرد: همانطور که گفته شد؛ در ٣ سال گذشته سه کیلومتر از شبکه توزیع آب شرب روستای دستگرد به همراه ٧٠ فقره انشعاب اصلاح و بازسازی شده است.

مدیر امور آب و فاصلاب شهرستان درمیان در‌خصوص طرح‌های پیش‌بینی شده برای رفع این مشکل نیز گفت: طرح ساخت مخزن یک هزار مترمکعبی با اعتبار مورد نیاز ١٢ میلیارد تومان پیش‌بینی و جانمایی شده است که در صورت تامین اعتبار مورد نیاز نسبت به اجرای آن اقدام خواهد شد.

وی یادآور شد: همچنین هم‌اکنون طرح وصل منبع روستای خونیک چهارتنگ به مجتمع آبرسانی شهید چمران با اجرای ٩ کیلومتر خط انتقال پیش‌بینی و در دستور کار است.‌

انتهای خبر/۷

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!