حالت تاریک
  • شنبه, 1404/04/28 شمسی | 2025/07/19 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن خاورستان | khavarestan هستید؟
انسجام و همدلی مردم، رمز پیروزی ایران
استاد حوزه علمیه خراسان‌جنوبی عنوان کرد:

انسجام و همدلی مردم، رمز پیروزی ایران

استاد حوزه علمیه خراسان‌جنوبی گفت: در جریان جنگ ۱۲ روزه و فشارهای سنگین اقتصادی، دولت چهاردهم توانست با مدیریت هوشمندانه و همراهی مردم و حمایت های نیروهای مسلح ثبات بازار را حفظ کرده و از بروز بحران معیشتی جلوگیری کند.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «خاورستان» ، در روزهایی که آسمان ایران زیر آتش جنگ ۱۲ روزه قرار داشت، بسیاری از نگاه‌ها متوجه توان و تدبیر حاکمیت در مدیریت بحران‌های اقتصادی شد. پرسش اصلی این بود: آیا دولت خواهد توانست ثبات بازار و تأمین نیازهای حیاتی مردم را حفظ کند؟ پاسخ این پرسش در عملکرد هماهنگ دولت، نهادهای اجرایی، و همراهی مردم جلوه‌گر شد.

در گفتگو، حجت‌الاسلام احمد نجمی‌پور، استاد حوزه و دانشگاه در خراسان‌جنوبی، با بررسی ابعاد اقتصادی این بحران، به نقش کلیدی مردم، دولت، و نهادهای مردمی در عبور از این آزمون دشوار پرداخته است. 

خاورستان: با توجه به جنگ ۱۲ روزه و فشارهای اقتصادی ناشی از آن، عملکرد دولت در حفظ ثبات اقتصادی چگونه بود؟

حجت‌الاسلام نجمی‌پور:عملکرد دولت چهاردهم در جنگ ۱۲ روزه در تامین ارز کالاهای اساسی و جلوگیری از التهاب بازار، بسیار قابل توجه بود.

 در شرایط بحرانی و نوسانات شدید بازار ارز، در حالی که انتظار می‌رفت قیمت دلار به طور چشمگیری افزایش یابد، اما عملکرد مثبت بانک مرکزی در جنگ ۱۲ روزه، بسیار موثر و قابل توجه بود.

یکی از عوامل مهم در حفظ ثبات بازار ارز، همراهی و همدلی مردم بود. مردم شریف ایران با رفتارهای منطقی و نداشتن رفتارهای هیجانی، تقاضای غیرضروری برای ارز را کنترل کردند و این موضوع به کاهش فشار بر بازار ارز کمک شایانی کرد. این وحدت و همدلی در سطح جامعه و مدیران اقتصادی، باعث شد که نه تنها بازار ارز دچار نوسانات شدید نشود، بلکه کالاهای اساسی نیز به موقع تامین و در دسترس مردم قرار گیرد.

رویش سرمایه‌های اجتماعی در کنار وحدت و همدلی مردم و حمایتاز  نیروهای مسلح از مهم‌ترین آثار جنگ۱۲ روزه بود.

خاورستان: آیا دولت از قبل آمادگی‌هایی برای مقابله با چنین بحرانی در حوزه تأمین کالاهای اساسی تدارک دیده بود؟

حجت‌الاسلام نجمی‌پور:در روز‌های پرتنش جنگ ۱۲ روزه تحمیلی رژیم صهیونیستی علیه ایران، بسیاری از زیرساخت‌های اقتصادی کشور تحت فشار جدی قرار گرفتند. با این حال، بازار کالا‌های اساسی به‌عنوان یکی از حساس‌ترین بخش‌های اقتصادی، نه‌تنها دچار کمبود نشد، بلکه ثبات نسبی قیمت‌ها نیز حفظ شد.

در جریان جنگ ۱۲ روزه تحمیلی رژیم صهیونیستی علیه ایران، یکی از نقاط قوت مدیریت بحران، تداوم بی‌وقفه فرآیندهای گمرکی و افزایش چشم‌گیر ترخیص کالاها در مبادی ورودی کشور بود؛ موضوعی که نقش تعیین‌کننده‌ای در کنترل بازار و تأمین مایحتاج عمومی ایفا کرد.

خاورستان: نقش هماهنگی بین دولت و نهادهای مردمی در این موفقیت چگونه بود؟

حجت‌الاسلام نجمی‌پور: انسجام اجتماعی بر پایه اعتماد شکل می‌گیرد. زمانی می‌توانیم از ثبات اجتماعی صحبت کنیم که مردم به یکدیگر و به نهادهای حاکمیتی اعتماد داشته باشند. اعتماد میان دولت و نهادهای مردمی، موتور محرک هم‌افزایی در مواقع بحران است. وقتی چنین اعتمادی از سطح روابط فردی به روابط سازمانی و فراگیر ارتقا پیدا می‌کند، آنگاه جامعه آماده عبور از بحران‌های بزرگ خواهد بود.

خاورستان: در مواجهه با مشکلات ناشی از جنگ، چه اقداماتی برای استفاده از ظرفیت‌های داخلی و مردمی انجام شد؟

حجت‌الاسلام نجمی‌پور: پازل مقابله با جنگ اقتصادی با انسجام و وحدت ملی هرچه بیشتر بین مردم و مسئولان، صرفه‌جویی و مدیریت مصرف تكمیل می‌شود.

تبدیل ایران به كشوری مخروبه از اهداف جنگ تمام عیار اقتصادی از سوی دشمنان نظام اسلامی بود كه بدون تدبیر و ایجاد قرارگاهی برای مبارزه نمی‌توان دشمنان را شكست داد.

یکی از مهمترین دستاوردهای جنگ ۱۲ روزه؛ تقویت همدلی و وحدت ملی در ایران بود و برخلاف تلاش های غرب در ایجاد تفرقه؛ مردم ایران با حمایت از نظام و مقاومت در برابر دشمنان خارجی؛ وحدت و انسجام ملی را به نمایش گذاشتند که این همدلی و همراهی یادآور دوران دفاع مقدس هشت ساله بود که به عنوان یک سرمایه اجتماعی؛ ایران را در برابر تهدیدات خارجی مقاوم تر کرده است.

امروز حفظ وحدت ملی؛ تقویت توان دفاعی و موشکی؛ کلیدهای موفقیت ایران در تقابل تمدنی خواهد بود و در آینده ایران به عنوان یک قدرت جهانی؛ آینده منطقه و جهان را شکل خواهد داد.

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!