
وعدههای که محقق نشد؛
تنور داغ مشکلات پیشروی نانوایان بیرجندی
قبل از طلوع آفتاب و حتی در دل شب، تنورها را روشن میکنند تا نان داغ و تازه را برای مردم تهیه کنند و این کار هر روزه نانوایان است اما مشکلات و چالشهای این قشر زحمتکش به خوبی دیده نمیشود و گاهی به فراموشی سپرده میشود.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «خاورستان»، کار هر روز و چندین سالهشان هست، قبل از طلوع آفتاب و دل شب، تنورها را روشن میکنند تا بساط نان داغ مردم را به راه اندازند. اما خودشان و مشکلاتشان آن گونه که باید دیده نمیشود.
نان به عنوان قوت غالب روزانه مردم ایران است و همواره در سفرههایشان از آن استفاده میکنند، به همین دلیل نان در ایران اهمیت زیادی دارد و امروزه کمتر خانه ای پیدا میشود که در سفره آن نان وجود نداشته باشد و این موضوع باعث شده تا هر مسئله و موضوعی مربوط به نان توجه همه را به خود جلب کند.
سیاستگذاری و تصمیماتی که همواره برای نان به عنوان قوت غالب مردم توسط دولت گرفته شده از حساسیتهای ویژهای برخوردار بوده است و در شرایطی که افزایش هزینههای نانواییها، تاب و رمق را از نانوایان گرفته است، اعمال برخی تصمیمات از سوی دولت بر مشکلات این صنف افزوده است.
جواد مختاری رئیس اتحادیه صنف نانواییهایی بیرجند از سیل مشکلاتی که گریبان فعالین این صنف را گرفته است صحبت کرد و گفت: یکی از مشکلات اساسی نانوایان اصلاح نرخ نان است که به آن در سالهای اخیر توجهی نشد و متناسب با تورم نرخ نان اصلاح نشد که باعث به وجود آمدن مشکلات زیادی برای نانوایان شده است.
وی ادامه داد: دولت قبل ۴۰ درصد از فروش هر قرص نان را به نانوایان کمک میکرد اما از ابتدای اردیبهشت این کمک هزینه برای نانوایان واریز نشده و اعتراض آنها را به دنبال داشته است.
رئیس اتحادیه نانوایان بیرجند ادامه داد: موضوع بعدی معافیت بیمهای بود که توسط دولت سیزدهم برای نانوایان در نظر گرفته شده بود که با توجه به اجرای برنامه توسعه هفتم این کمک هزینه کاهش پیدا کرده است.
مختاری تصریح کرد: قبل از اجرای این برنامه بر اساس کل حقوق و مزایای کارگر و دستمزدش کمک دولت دریافت میکردیم اما الان بر اساس حداقل دستمزد کارگر دولت در پرداخت بیمه به نانوایان کمک میکند و مازاد را به صورت آزاد دریافت میکند که این موضوع باعث افزایش سه برابری فیش بیمه نانوایان در پایان ماه شده است که عدد چشمگیری است.
به گفته وی اگر بخواهیم بیمه پابرجا بماند نرخ نان باید بر همین اساس اصلاح شود که این مسئله باید در دولت رسیدگی شود و همه نانوایان سراسر کشور در رابطه با آن اعتراض دارند.
رئیس اتحادیه نانوایان بیرجند کاهش سهمیه آرد نانوایی از دیگر مشکلات پیش روی نانوایان بیان کرد و افزود: قطع برق و کارتخوان تاثیر مستقیمی در کاهش سهمیه آرد نانوایان دارد.
مختاری با تاکید بر این که اصلاح نرخ نان باید مورد توجه مسئولان استان قرار گیرد ادامه داد: چون نانوایان هم هزینههایی دارند که در پایان ماه باید این هزینهها را پرداخت کند ودولت اگر هزینههایی که خودش بر ما تحمیل کرده را حذف کند مشکلات نانوایان تا حد بسیاری حل خواهد شد.
به گفته وی در شرایط فعلی با توجه به افزایش حق بیمه، دستمزد کارگران، قبضهای آب و برق و گاز نیازمند اصلاح نرخ نان هستیم.
رئیس اتحادیه نانوایان بیرجند در خصوص نرخ پیشنهادی برای نان نیز گفت:حداقل هر قرص نان به قیمت واقعی و منطقی برسد.
مختاری در پاسخ به این سئوال که پیشنهاد شما به دولت برای جلوگیری از افزایش قیمت نان در عین حمایت از نانوایان چیست گفت: در سال ۱۴۰۱ دولت همین کار را انجام داد و نرخ نان را افزایش نداد اما ۴۰ درصد فروش هر قرص نان را پایان هر شب به حساب نانوایان واریز کرد و در شرایط فعلی همین ۴۰ درصد بعلاوه ۴۰ درصد هم افزایش نرخ نان بعلاوه ۲۰ درصد بیمه باید در اصلاح نرخ نان لحاظ شود.
مختاری تصریح کرد: در رسیدگی به این موضوعات مسئولان استانی همراهی لازم را با ما داشتند و در اصلاح نرخ نان فقط مسئولان وزارت کشور متولی هستند و باید رئیس جمهور و معاونشان به فکر نانوایان استانها باشد چرا که در تهران این مشکلات بسیار کمتر است.
وی به این نکته هم اشاره کرد که شعار انتخاباتی دکتر پزشکیان رئیس جمهور برابری نرخ نان در استانها و اعمال نظر کارشناسی در صورتی که هیچ کدام از این شعارها عملیاتی نشده و به صورت سلیقهای کار انجام میشود.
انتهای خبر/
لینک کوتاه خبر
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!