
تسنیم وحی؛
تفسیر صفحه ۵۴ قرآن کریم
روزی که هر کس، هر کار نیکی انجام داده حاضر بیابد و هر چه بدی کرده، آرزو میکند ای کاش بین آن عمل و او فاصلهای دور میبود؛ و خداوند شما را از (مخالفت امرش) بر حذر میدارد و (در عین حال) خداوند به بندگان مهربان است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «خاورستان»، در تفسیر صفحه ۵۴ قرآن کریم آمده است: «یَوْمَ تَجِدُ کُلُّ نَفْسٍ ما عَمِلَتْ مِنْ خَیْرٍ مُحْضَراً وَ ما عَمِلَتْ مِنْ سُوءٍ تَوَدُّ لَوْ أَنَّ بَیْنَها وَ بَیْنَهُ أَمَداً بَعِیداً وَ یُحَذِّرُکُمُ اللَّهُ نَفْسَهُ وَ اللَّهُ رَؤُفٌ بِالْعِبادِ» «روزی که هر کس، هر کار نیکی انجام داده حاضر بیابد و هر چه بدی کرده، آرزو میکند ای کاش بین آن عمل و او فاصلهای دور میبود؛ و خداوند شما را از (مخالفت امرش) بر حذر میدارد و (در عین حال) خداوند به بندگان مهربان است.»
نکتههای سورۀ آل عمران- آیۀ ۳۰:
در آیۀ قبل، سخن از علم و قدرت خداوند بود، این آیه نمونهای از علم و قدرت الهی را بیان میکند. این آیه شبیه آیۀ ۴۹ سورۀ کهف است که میفرماید: در روز قیامت مردم تمام اعمال خود را در برابر خویش حاضر مییابند. در تفسیر برهان آمده است که امام سجّاد علیه السّلام در هر جمعه در مسجد النّبی هنگام موعظه، این آیه را برای مردم تلاوت میفرمود.
پیامهای سورۀ آل عمران- آیۀ ۳۰:
۱. اعمال انسان محو نمیشود و در قیامت در برابر او حاضر میگردد. «مُحْضَراً»
۲. اعتقاد به حضور عمل در قیامت، مانع گناه است. «مُحْضَراً»
۳. گنهکاران، در قیامت از اعمال خود شرمندهاند، امّا چه سود؟ «تَوَدُّ لَوْ أَنَّ بَیْنَها»
۴. بسیاری از اعمالی که در دنیا مورد علاقه انسان است، در قیامت مورد تنفّر او قرار خواهد گرفت. «تَوَدُّ لَوْ أَنَّ بَیْنَها وَ بَیْنَهُ أَمَداً بَعِیداً»
۵. در روز قیامت، پشیمانی سودی ندارد و آرزوها نشدنی است. کلمه (لَوْ) در مورد آرزوهای نشدنی بکار میرود. «لَوْ أَنَّ بَیْنَها وَ بَیْنَهُ أَمَداً بَعِیداً»
۶. خدا پروایی، مانع گناه است. «یُحَذِّرُکُمُ اللَّهُ»
۷. سرچشمۀ هشدارهای الهی، محبّت و رأفت اوست. «یُحَذِّرُکُمُ اللَّهُ نَفْسَهُ وَ اللَّهُ رَؤُفٌ بِالْعِبادِ»
۸. بیم و امید در کنار هم نقش تربیتی دارند. امید، به تنهایی سبب غرور، و بیم از تنهایی، سبب یأس میشود. «یُحَذِّرُکُمُ اللَّهُ نَفْسَهُ»، «وَ اللَّهُ رَؤُفٌ بِالْعِبادِ»
۹. لطف و رأفت خداوند شامل حال همۀ بندگان است. «رَؤُفٌ بِالْعِبادِ»
انتهای خبر/10
لینک کوتاه خبر
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!