حالت تاریک
  • یکشنبه, 1404/02/14 شمسی | 2025/05/04 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن خاورستان | khavarestan هستید؟
گمرک تخصصی؛ اولویت فوری برای توسعه صادرات زرشک
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی بیرجند عنوان کرد:

گمرک تخصصی؛ اولویت فوری برای توسعه صادرات زرشک

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی بیرجند با اشاره به مشکلات صادرکنندگان زرشک، خواستار ایجاد گمرک تخصصی در استان شد تا مشکلات گمرکی و تأخیرات صادراتی برطرف شود.

احسان بیکی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی«خاورستان» به تحلیل وضعیت و چالش‌های پیش‌روی بخش کشاورزی استان خراسان جنوبی پرداخت و با اشاره به مشکلات فراوانی که بخش کشاورزی استان با آن روبه‌رو است، گفت: خراسان جنوبی با وجود برخورداری از مزیت‌های فراوان، در زمینه کشاورزی با مشکلات اساسی مواجه است. استان کم‌آب است و شیوه‌های غیر اصولی در برداشت منابع آبی طی دهه‌های اخیر، آسیب‌های جبران‌ناپذیری به این بخش وارد کرده است.

وی افزود: علی‌رغم این مشکلات، خراسان جنوبی توانسته است در تولید و صادرات محصولات استراتژیک نظیر زرشک، زعفران، عناب و گیاهان دارویی به موفقیت‌های چشمگیری دست یابد.

زرشک خراسان جنوبی؛ فرصتی مغفول در اقتصاد

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی بیرجند گفت: ۹۹ درصد زرشک بی‌دانه جهان در این استان تولید می‌شود که به نوعی به یک چاه نفتی ارزشمند تبدیل شده است و نیازمند توجه ویژه به‌عنوان یک فرصت اقتصادی است.

بیکی با اشاره به نقش کلیدی اتاق بازرگانی در رفع مشکلات بخش کشاورزی، افزود: اتاق بازرگانی، به عنوان قوی‌ترین دپارتمان بخش خصوصی در بدنه دولت، توانایی‌های زیادی برای شناسایی و رفع مشکلات این بخش دارد. اگر مشکلات در سطح کمیسیون حل نشود، ابتدا به شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی ارجاع می‌شود و در صورت عدم رفع مشکل، به شورای گفتگوی ملی منتقل خواهد شد که این شورا قادر است مشکلات را به مجلس انتقال داده و حتی در صورت لزوم قوانین را تغییر دهد.

صادرات زرشک خراسان جنوبی به یک میلیون دلار رسید

وی از عملکرد موفقیت‌آمیز بخش خصوصی در افزایش صادرات زرشک خراسان جنوبی خبر داد و گفت: در سال ۱۴۰۳ صادرات زرشک به یک میلیون دلار رسیده که نسبت به سال ۱۴۰۲ رشد چشمگیری داشته است.

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی بیرجند ادامه داد: برگزاری جشنواره‌های زرشک و همکاری‌های متعدد با نهادهای دولتی و خصوصی در معرفی و ترویج این محصول به طور قابل‌ملاحظه‌ای موجب تقویت صادرات آن شده است.

تشکیل اتحادیه تخصصی زرشک برای ساماندهی تولید

بیکی به تشکیل اتحادیه تخصصی زرشک در استان اشاره کرد و آن را گامی مؤثر در جهت ساماندهی تولید و فرآوری این محصول دانست و اعلام کرد: که این اتحادیه در کنار اتحادیه‌های تخصصی برای زعفران و عناب، با هدف حمایت از بهره‌برداران و تولیدکنندگان، اقدامات متعددی را در دستور کار دارد.

وی در ادامه افزود: کارگاه‌های زرشک پاک‌کنی که بخش زیادی از تولید زرشک استان را تشکیل می‌دهند، تحت نظارت اتحادیه قنادان قرار دارند که ارتباط چندانی با تولید زرشک ندارد. هدف ما این است که اتحادیه‌ای مستقل برای زرشک تشکیل داده و کارگاه‌های زرشک پاک‌کنی را به صورت متمرکز و با بهره‌وری بیشتر ساماندهی کنیم.

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی بیرجند در خصوص چالش‌های موجود در زمینه صادرات محصولات کشاورزی، به مشکلات گمرکی و تعهدات ارزی اشاره کرد و گفت: راه‌اندازی گمرک تخصصی زرشک در استان یکی از اولویت‌ها است که به تسهیل فرآیند صادرات و ارتقای جایگاه محصولات کشاورزی خراسان جنوبی کمک خواهد کرد.

بیکی همچنین از مشکلات صادرکنندگان زرشک که مجبور به استفاده از گمرکات سایر استان‌ها مانند تهران و مشهد می‌شوند، انتقاد کرد و افزود:  تلاش‌های زیادی برای راه‌اندازی گمرک تخصصی زرشک در حال پیگیری است.

مشکلات جذب سرمایه‌گذاران در خراسان جنوبی

وی با اشاره به ظرفیت‌های عظیم استان در زمینه کشاورزی، به مشکلات موجود در جذب سرمایه‌گذاران نیز اشاره کرد و گفت: هزینه‌های بالای تولید در خراسان جنوبی به دلیل فاصله زیاد از بازارهای مصرف و کمبود برخی زیرساخت‌ها، سرمایه‌گذاران را از ورود به استان بازمی‌دارد. علاوه بر این، روند پیچیده صدور مجوزها و سخت‌گیری‌های اداری، یکی دیگر از دلایل اصلی عدم جذب سرمایه‌گذاران است.

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی بیرجند خواستار ارائه مشوق‌های ویژه برای جذب سرمایه‌گذاران و تسهیل فرآیندهای اداری شد و عنوان کرد: باید برای جذب سرمایه‌گذاران، تسهیلات کم‌بهره و مشوق‌های مالی فراهم شود تا استان به یک قطب اقتصادی برای سرمایه‌گذاری تبدیل شود.

به گفته وی؛ استان خراسان جنوبی با وجود مشکلات موجود، ظرفیت‌های بالقوه زیادی دارد که می‌توان از آن‌ها در راستای توسعه اقتصادی و کشاورزی بهره‌برداری کرد.

صنایع تبدیلی؛ راه‌حل برون‌رفت از مشکلات کشاورزی

بیکی در ادامه بر لزوم تقویت صنایع تبدیلی در بخش کشاورزی تأکید کرد و گفت: یکی از راهکارهای اساسی برای برون‌رفت از مشکلات کشاورزی، تقویت صنایع تبدیلی و تکمیلی در زمینه‌های مختلف مانند دام، طیور، محصولات مزیت‌دار و آبزیان است.

وی با اشاره به تولیدات باکیفیت استان در حوزه خوراک دام و طیور، بر لزوم احیای واحدهای نیمه تعطیل و حمایت از صنایع موجود تأکید کرد و افزود: با توجه به ظرفیت‌های بالای استان، می‌توانیم تولید باکیفیت‌تری را در بخش‌های مختلف صنایع تبدیلی شاهد باشیم.

انتهای خبر/10

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!