آب و هوا



 



تازه های سایت



پربیننده ترین

کد مطلب: 52625
تاریخ انتشار: 1394/07/05 - 12:18
وبلاگ نوشته است:

به گزارش خاورستان به نقل از وبلاگ آبیز سرزمین زیبایی ها،  طی سال‌های اخیر شاهد روند رشد روزافزودن احداث واحدهای گلخانه‌ای در سراسر كشور هستیم. در واقع گلخانه به مثابه یک تكنولوژی جدید به شدت مورد پذیرش كشاورزان قرار گرفته است.

تولید در خارج از فصل، امكان كنترل عوامل محیطی، امكان كشت هر محصول در هر منطقه آب و هوایی، كنترل آفات و بیماری‌ها، مصرف كمتر آب،‌ بازدهی بالای تولید،‌ دوام محصول پس از برداشت، قیمت بالاتر محصول برای فروش در خارج از فصل كشت محیط آزاد و مواردی از این دست مزایای این روش كشت هستند. كشت گلخانه‌ای به دلیل همین مزایا امروزه به عنوان یكی از مهمترین و پیشرفته‌ترین شاخه‌های علوم كشاورزی نمود پیدا كرده است.

در حال حاضر بیش از 2 هزار هكتار گلخانه برای تولید محصولات مختلف در كشور احداث شده است و هر سال بر این مقدار افزوده می‌شود. عمده‌ترین محصول تولیدی گلخانه‌های ایران خیار گلخانه‌ای است كه بازار خوبی هم برای صادرات دارد و به دنبال آن صیفی‌جات دیگر نظیر گوجه‌فرنگی، طالبی،‌ توت‌فرنگی، فلفل دلمه‌ای و لوبیا سبز نیز تولید می‌شود و حتی پرورش موز و آناناس نیز در برخی نقاط رواج یافته است.

امروزه به دلیل کمبود آب که در آینده‌ای نه چندان دور یکی از بزرگترین بحران‌های انسانی خواهد بود، برای کشاورزی می‌بایست طرحی نو درانداخت و کشت گلخانه‌ای می‌تواند یکی از راه‌های به صرفه در تولید محصولات کشاورزی باشد. برای توسعه بخش کشاورزی استان با توجه به وضعیت موجود اجرای طرح‌های آبیاری تحت فشار و احداث مجتمع‌های گلخانه‌ای از ضروریات است.

کشت گلخانه‌ای امروزه یکی از مقرون به صرفه‌ترین راه‌های کشاورزی‌ست  که در استان خراسان‌جنوبی هم چند سالی است رونق گرفته و تقریبا در اکثر نقاط استان یک یا چند واحد گلخانه‌ای وجود دارد . بیش از 98 درصد گلخانه‌های این استان به کشت سبزی و صیفی (خیار سبز و گوجه‌فرنگی)، گیاهان دارویی، آلوئه‌ورا، به‌لیمو و گیاهان زینتی گلخانه‌ای می‌پردازند که بیشترین تعداد گلخانه در شهرستان‌های قاین، فردوس و خوسف بنا شده است.

در شهرستان زیرکوه نیز تعدادی گلخانه در بعضی از روستاه‌ها وجود دارد. در آبیز نیز اولین گلخانه در اواسط مردادماه سال‌جاری فعالیت و کشت خود را آغاز کرد. این گلخانه که با کمک خیرین و با همکاری مسوولان کاردانش امیرالمؤمنین(ع) آبیز در مجاورت این مدرسه بنا شده است. در مرحله اول مهمترین هدفش آموزش و آشنایی هنرجویان رشته کشاورزی و گلخانه (که چند سالی است به رشته‌های این کارودانش اضافه شده است)، با روش کاشت و برداشت این محصول و مزیت‌های کشت گلخانه‌ای جهت جذب و ورود به بازار کار سودآور و مطمئن و در مرحله دوم ایجاد اشتغال و تأمین نیاز منطقه از این محصول است.

این گلخانه که در مساحتی به میزان 500 مترمربع و با هزینه‌ای تقریبا بالغ بر 30 میلیون تومان بنا شده است، مجهز به سیستم گرمایشی و سرمایشی مخصوص فصل است. طبق گفته آقای حیران مسوول کاشت و برداشت گلخانه، از اواسط مردادماه سال‌جاری کشت محصول در آن آغاز شده است و هم‌اکنون مدتی است که برداشت خیار تازه و خوشمزه از این گلخانه شروع شده است؛ یعنی از کاشت تا برداشت آن مدتی حدود 35 تا 45 روز طول می‌کشد که در مقایسه با مدل‌های دیگر کشت محصول بسیار کمتر است. طول برداشت 4 ماه و در مجموع 6 ماه زمان برای کاشت و داشت و برداشت این محصول گلخانه‌ای زمان نیاز است.

حیران گفت: برداشت تقریبی این محصول بین 10 الی 14 تن برآورد می‌شود که خیار برداشت شده از این گلخانه در بازار شهرهای مختلف شهرستان زیرکوه از جمله آبیز و حاجی آباد به فروش می‌رسد.

امید که این گلخانه اولین و آخرین گلخانه در آبیز نباشد و مردم و مخصوصا جوانان از مزیت‌های کشت گلخانه‌ای و مزایایی که هم از جهت میزان مصرف آب و هم سودآوری دارد آگاه شده و به این نوع شیوه کاشت ترغیب شوند و إن‌شاءالله شاهد احداث گلخانه‌های بیشتر و با تنوع محصول بیشتر در آبیز زیبا باشیم.

 

 

انتهای پیام/ 4



نظر شما