حالت تاریک
  • سه‌شنبه, 1404/04/17 شمسی | 2025/07/08 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن خاورستان | khavarestan هستید؟
ایستادگی مقابل ظالم‌ بزرگترین درس‌‌ نهضت عاشورا
امام جمعه فردوس عنوان کرد:

ایستادگی مقابل ظالم‌ بزرگترین درس‌‌ نهضت عاشورا

امام جمعه فردوس گفت: شعار و درس بزرگ نهضت امام حسین(ع)، تسلیم‌نشدن در برابر ظلم و ستم بود. این قیام، به انسان‌های آزاده اعم از مسلمان و غیرمسلمان، در هر زمان و مکانی، مقاومت و ایستادگی آموخت.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «خاورستان»، عاشورا، سراسر مدرسه عشق است هر اندازه که انسان‌ها با درس‌های نهفته در آن حرکت خونین و ژرف که بشریت را با ارزش‌های متعالی و مفهوم حیات هدفدار آشنا ساخت آشناتر گردند، به همان میزان عزتمند خواهند زیست و پایه‌های حکومت طاغوت‌ها را خواهند لرزاند.

در گفتگو با حجت‌الاسلام محمد شاکری امام جمعه فردوس به ابعاد مختلف اهداف قیام امام حسین علیه‌السلام و بهره‌مندی از این قیام در اتفاقات اخیر می‌پردازیم.

خاورستان: اهمیت زیارت و عزاداری برای اهل‌بیت علیهم‌السلام در فرهنگ شیعه چیست و چرا این موضوع در جامعه ما تا این حد برجسته است؟

حجت‌الاسلام شاکری:یکی از سنن زیبای ملت ایران، پایبندی به زیارت اهل‌بیت علیهم‌السلام و عزاداری برای امامان معصوم است. هر یک از این اعمال، هم از نظر دینی دارای ثواب بی‌شماری هستند و هم آدابی دارند که رعایت آن‌ها موجب می‌شود عمل ما مقبول‌تر و پربارتر باشد.

از جمله آداب زیارت، توجه به فلسفه‌ی آن است. زیارت در واقع نوعی بیعت است با امامی که به دیدارش می‌رویم. همان‌طور که وقتی کسی از جبهه برمی‌گردد، با سلام و خدا قوت از او استقبال می‌کنیم و به نوعی رضایت خود را از اقدامش ابراز می‌کنیم، زیارت هم نوعی ابراز همراهی و اعلام وفاداری با راه آن امام است.

خاورستان:در مورد عزاداری‌ها هم چنین فلسفه‌ای وجود دارد؟

حجت‌الاسلام شاکری: دقیقاً. عزاداری برای امام حسین علیه‌السلام نیز نوعی اعلام موضع است. ما با گریه و سوگواری خود اعلام می‌کنیم که ظلم یزید و یزیدیان را محکوم می‌کنیم و از قیام حسین علیه‌السلام در برابر ظلم حمایت می‌کنیم. این عزاداری‌ها روحیه‌ی دفاع از مظلوم و ایستادگی در برابر ظالم را در نسل‌ها نهادینه می‌کند.

 به شهادت رسیدن و تنها بودن امام حسین علیه‌السلام برای ما یک غم بزرگ است و این‌که یزید به خودش اجازه داده به خاندان پیامبر به عترت پیامبر بی احترامی بکند این هم باز برای ما یک ظلم بسیار بزرگیست که باید با عزاداری خودمان هم تنفر و انزجار را از کاری که یزیدیان در آن زمان انجام دادند اعلام کنیم و هم اعلام حمایت و بیعت خودمان را با حسین زمان داشته باشیم.

خاورستان: دلیل استمرار عزاداری‌ برای امام حسین علیه‌السلام چیست؟

حجت‌الاسلام شاکری: دلیل آن انتقال این روحیه دفاع از مظلوم و ایستادن در مقابل ظالم از نسلی به نسل بعدی است و در واقع همواره ما با این روحیه زنده باشیم روحیه‌ی ظالم هر که می‌خواهد باشد و مظلوم هر که می‌خواهد باشد به هر حال در سال ۶۱ هجری قمری مظلوم حسین بن علی علیه السلام و همراهانش بودند و ظالم یزید و شمر و ابن سعد و افرادی از این قبیل بودند در زمان‌های مختلف بعد از امام حسین علیه‌السلام مثلا در زمان امام صادق(ع) مظلوم امام است ظالم منصور دوانقی است در زمان امام کاظم(ع) ظالم هارون رشید است مظلوم امام موسی بن جعفر در زمان امام رضا(ع) ظالم مامون است مظلوم وجود نازنین علی بن موسی الرضا علیه‌السلام تا می‌رسد به دوره معاصر یعنی زمان ما مظلوم نظام مقدس جمهوری اسلامی است و ظالم مستکبرین عالم مظلوم این مردم بی گناهی هستند که زندگی می‌کنند و ظالم آن کسانی هستند که حتی به این مردم بی‌گناه هم رحم نمی‌کنند.

ظالم آن فردی است که به زور وارد یک کشوری شده و مردم آن کشور را از آن کشور یعنی از فلسطین بیرون می‌کند و غاصبانه خودشان می‌خواهند در آنجا زندگی کنند و اگر کسی در مقابل این کار آن‌ها اعتراض کند او رو به خاک و خون می‌کشانند.

خاورستان:بارها تأکید کرده‌اید که عزاداری صرفاً نباید به اشک ریختن محدود شود. منظورتان چیست؟

حجت‌الاسلام شاکری:همین‌طور است. اگر فقط گریه کنیم، ممکن است آن کسی که امروز در شرایط سختی قرار دارد از ما بپرسد: “گریه‌ی شما چه مشکلی از من حل می‌کند؟” ما باید در کنار عزاداری، به فکر کمک، سازندگی و رفع مشکلات بازماندگان باشیم. امام حسین علیه‌السلام فقط برای گریه کردن شهید نشد؛ ایشان قیام کردند تا در برابر ظلم بایستند. ما هم باید این روحیه را حفظ کنیم و در عمل یاریگر مظلومان باشیم.

بنابراین آنچه مهم است این است که خیمه عزای اباعبدالله الحسین را بر پا کنیم ولی ماهیت آن یعنی خیمه‌ای که کسانی که در زیر این خیمه و در داخل این خیمه یا زیر این پرچم جمع می‌شوند کسانی هستند که نمی توانند ظلم را بپذیرند و دفاع از مظلوم برایشان مهم است یا خودشان مظلوم قرار گرفتن یا مظلومیت را در وجود دیگران دیدند و با حضورشون زیر این پرچم از مظلوم دفاع بکنند و در مقابل ظالم بایستند اگر به آیات و روایات نگاه کنیم می‌بینیم روح دین همین است روح دینداری یعنی توجه به مظلومین توجه به بندگان خدا خدمت به بندگان خدا ایستادن در مقابل دشمنان خدا در برابر کسانی که حق مظلوم را پایمال می‌کنند.

خاورستان: با توجه به حوادث اخیر و شهادت تعدادی از سرداران، دانشمندان و هم‌وطنان‌مان، دیدگاه شما نسبت به این اتفاقات چیست؟

حجت‌الاسلام شاکری: در ظاهر، این اتفاقات برای ما دردناک بود، اما در باطن، برکات زیادی برای ملت ما داشت. اتحاد، انسجام، همدلی و محکومیت یک‌صدای رژیم صهیونیستی از جمله این برکات بود. هر کسی که ذره‌ای روحیه‌ی انصاف و دفاع از مظلوم داشت، در این ماجرا همراه ملت شد و با یک صدا فریاد زد که ظلم را نمی‌پذیرد.

خاورستان : با توجه به سخنان شما، چگونه می‌توان مجالس عزاداری را به‌گونه‌ای برگزار کرد که هم از بُعد معنوی غنی باشد و هم از نظر اجتماعی مؤثر؟

حجت الاسلام شاکری: مجالس امام حسین علیه‌السلام باید اشک داشته باشد، باید غم اهل‌بیت را بازتاب دهد، اما در عین حال باید بصیرت‌آفرین باشد. باید ظالم زمان و مظلوم زمان را شناخت. اگر فقط گریه کنیم، ممکن است مورد انتقاد حضرت ولی‌عصر عجل‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف هم قرار بگیریم، چرا که حق او را هم امروز غصب کرده‌اند. ایشان حق خلافت و حاکمیت دارند، اما اجازه نمی‌دهند که امام زمان‌مان حکومت کند. ما باید به وظیفه‌ خود در برابر امام زمان عمل کنیم، همان‌طور که در برابر حسین بن علی علیه‌السلام ادعای وفاداری داریم.

ان‌شاءالله عزاداری‌هایمان مقبول درگاه حق واقع شود و همه‌ ما در مسیر حمایت از مظلوم و ایستادگی در برابر ظلم ثابت‌قدم بمانیم.

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!