
خاورستان گزارش می دهد؛
پروازهای فرودگاه بیرجند روی باند کنسلی
علیرغم موقعیت استراتژیک فرودگاه بیرجند و اهمیت برقراری پروازهای فرودگاهی به علت نبود زیرساختهای ریلی و جادهای مناسب، اما کمبود و کنسلی مکرر پروازها، داد مردم و سرمایهگذاران این استان را درآورده است.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «خاورستان»، فرودگاه بیرجند، بهعنوان تنها فرودگاه بینالمللی خراسان جنوبی، روزگاری امیدی برای توسعه ارتباطی این استان مرزی بود. در دولت شهید رئیسی، تلاشهایی برای افزایش پروازها، ایجاد مسیرهای جدید و فعالسازی ظرفیت فرودگاه انجام شد.
اما حالا بسیاری از مردم و فعالان اقتصادی با نگرانی از کاهش مداوم پروازها و کنسلیهای پیاپی سخن میگویند؛ مشکلی که علاوه بر نارضایتی عمومی، مانعی جدی در مسیر توسعه و جذب سرمایهگذار به استان است.
در شرایطی که استانهای دیگری که حتی از جایگاه اقتصادی و جمعیتی پایینتری نسبت به خراسان جنوبی برخوردارند اما درحالتوسعه مسیرها و افزایش ناوگان پروازی خود هستند، اما خراسان جنوبی با محدودیتهای جدی دراینخصوص مواجه است.
متاسفانه نبود زیرساختهای حملونقلی مناسب باعث شده امروز بسیاری از شهروندان، سرمایهگذاران، تجار و بیماران این استان با مشکلات متعددی در رفتوآمد مواجه باشند.
گلایه شهروندان از لغو گاه و بیگاه پروازها
احمدی یکی از مسافران دائمی مسیر تهران – بیرجند که برای دیدار با خانوادهاش مجبور است هر ماه چندبار این مسیر را طی کند نیز گفت: در گذشته پروازها منظمتر بود، اما الان یا کنسل میشوند یا باید برای بلیت روزها در نوبت ماند.
پروازهای رفتوبرگشت از تهران به بیرجند کمشده و گاهی حتی بلیت گیر نمیآید.
وی افزود: من باید بخاطر درمان چند بار در سال به تهران سفر کنم، اما هزینه رفتوآمد از طریق زمینی بالاست، مسیر طولانی و خستهکننده است. چرا باید استان ما اینقدر مظلوم باشد؟ چرا صدای ما شنیده نمیشود؟
احمدی بیان کرد: اگرچه در سالهای اخیر زیرساختهایی در فرودگاه ایجاد شد، اما امروز کاهش جدی پروازها، بهویژه پروازهای رفتوبرگشت به تهران و مشهد، اعتماد مردم را نسبت به این مسیر ارتباطی سلب کرده است. برخی نیز از عدم اطلاعرسانی درست هنگام لغو پروازها، تاخیرهای مکرر و نبود برنامه مشخص انتقاد دارند.
امینی یک شهروند دیگر نیز دراینخصوص گفت: کمبود پرواز یکی از مهمترین مشکلات فرودگاه بیرجند است که متاسفانه لغو پروازها نیز این مشکل را دوچندان کرده است.
وی افزود: هر وقت هم که مردم از این موضوع گلایه میکنند، تنها پاسخ مسئولان کمبود ناوگان بوده است، درحالیکه دلیل اصلی آن خدماترسانی شرکتهای هواپیمایی به مناطقی است که مسافر بیشتر دارد.
وی تاکید کرد: این در حالی است که اگر هرکدام از شرکتهای هواپیمایی یک پرواز در هفته را به تعداد پروازهای خود اضافه کنند، مشکل حل میشود.
وی عنوان کرد: متاسفانه وضعیت پروازهای فرودگاه بیرجند طوری است که اگر کار ضروری برای کسی اتفاق بیفتد، امکان رفتوآمد پروازی ندارد و باید قسمتی از مسیر را از طریق پرواز و قسمتی را هم با خودرو یا اتوبوس طی کند.
وی بیان کرد: متاسفانه کمبود پروازها و لغو گاه و بیگاه آنها به علت بکارگیری در سایر مسیرهای پروازی باعث شده تا مردم مجبور باشند مسیرهای طولانی مثل بیرجند- تهران را بهصورت زمینی طی کنند و از امور و برنامههایشان عقب بیفتند.
نبود زیرساخت حمل و نقلی مانع پیشروی سرمایهگذاران
علیرغم وجود ظرفیتهای قابلتوجه استان خراسان جنوبی در حوزه کشاورزی، بهویژه در تولید محصولات استراتژیکی همچون زرشک، عناب و زعفران، نبود زیرساختهای مناسب حمل و نقل یکی از موانع اصلی جذب سرمایهگذاران بزرگ به این استان به شمار میرود. نبود راهآهن، کمبود جادههای دو بانده و ضعف جدی در پروازهای منظم بهویژه در مسیر تهران – بیرجند، ازجمله مشکلاتی است که باعث شده بسیاری از سرمایهگذاران ترجیح دهند سرمایههای خود را در سایر استانها بهکار گیرند.
در شرایطی که دولت تلاش دارد با ایجاد مناطق ویژه اقتصادی مانند منطقه ویژه اقتصادی بیرجند یا توسعه شهرکهای صنعتی، بستر مناسبتری برای سرمایهگذاری در خراسان جنوبی فراهم کند، به نظر میرسد تا زمانی که مشکلات اساسی مانند حمل و نقل حل نشوند، این استان همچنان با چالش جذب سرمایهگذار روبهرو خواهد بود.
سیدمحمد حسینی، یکی از سرمایهگذاران فعال در مشهد مقدس که در حوزه محصولات استراتژیک کشاورزی فعالیت میکند، میگوید: چندین بار به خراسان جنوبی سفر کردهام و محصولات این استان را خریداری و به تهران یا مشهد منتقل کردهام، اما نبود زیرساخت مناسب برای حمل و نقل و رفت و آمد باعث شده نتوانم بهصورت پایدار در این استان سرمایهگذاری کنم.
وی با اشاره به مشکلات پروازی به بیرجند افزود: برای سفر به بیرجند باید ابتدا به مشهد پرواز کنم و از آنجا با خودرو به مقصد برسم. پروازهای مستقیم به بیرجند محدود، بیبرنامه و با مشکلات فراوانی همراه است که گاهی باید هفتهها در نوبت پرواز باشم.
وی تاکید کرد: برای تحقق سرمایهگذاری موفق، تنها ارائه تسهیلات مالی کافی نیست، بلکه فراهم شدن زیرساختهایی مانند پرواز منظم، جادههای ایمن و راهآهن نیز ضروری است.
حسینی تصریح کرد: اگر مسیرهای دسترسی آسانتر شود، حاضرم در شهرهایی مانند بیرجند، قاین یا زیرکوه در حوزه فرآوری محصولات کشاورزی سرمایهگذاری کنم.
یکی دیگر از سرمایهگذاران در حوزه مواد غذایی که اصالتا اهل خراسان جنوبی است اما هماکنون در تهران فعالیت میکند نیز در همین زمینه اظهار کرد: با اینکه به توانمندیهای محصولات استان خراسان جنوبی اعتقاد دارم، اما بهدلیل نبود زیرساختهای مناسب حمل و نقل بهویژه پرواز منظم، ترجیح دادهام سرمایهگذاری خود را در تهران انجام دهم.
وی با اشاره به محرومیتهای زیرساختی استان افزود: مشکلات حمل و نقل نهتنها باعث دشواری در رفت و آمد سرمایهگذار میشود، بلکه انتقال محصول نیز به بازارهای هدف را با مشکل مواجه میکند. اگر زیرساخت حمل و نقل در این استان تقویت نشود، انتظار رشد سرمایهگذاری در آن چندان واقعبینانه نخواهد بود.
آقای عظیمی، دیگر سرمایهگذار فعال در حوزه چوب و مواد غذایی، نیز مهمترین مانع پیشروی سرمایهگذاری در خراسان جنوبی را نبود زیرساخت عنوان کرد و گفت: اگرچه در تهران مشغول فعالیت هستم و علاقه دارم در زادگاهم نیز سرمایهگذاری کنم، اما تا زمانی که استان از نظر زیرساختی تقویت نشود، ورود به این حوزه ریسک بالایی دارد.
وی افزود: زیرساخت حمل و نقل هوایی منظم میان بیرجند و مراکز اصلی کشور، نظیر تهران، ضروری است و نبود آن انگیزه سرمایهگذاران خارج از استان را کاهش داده است.
کاهش پروازها با کنسلیهای ایران ایر
خلیل طهماسبی، دوشنبه ۱۸ فروردین درجمع خبرنگاران گفت: برنامه تابستانی فرودگاههای بیرجند و طبس پس از تایید سازمان هواپیمایی و موافقت این اداره کل برنامهریزی شده و هماکنون در سامانههای فروش باز شده است.
مدیرکل فرودگاههای استان اظهار داشت: در برنامه تابستانی امسال تعداد ۱۸ پرواز رفتوبرگشت جهت فرودگاه بینالمللی شهید کاوه بیرجند و تعداد ۶ پرواز رفتوبرگشت جهت فرودگاه شهدای طبس برنامهریزی شده است.
وی افزود: متاسفانه هواپیمایی ایران ایر پروازهای مسیر تهران-بیرجند-تهران و مشهد-بیرجند-مشهد روزهای چهارشنبه را به دلیل کمبود ناوگان ابطال کرده است که در حال حاضر روزهای چهارشنبه بدون پرواز هستیم و پرواز مسیر مشهد-بیرجند-مشهد نیز از دو پرواز در هفته به یک پرواز کاهش پیدا کرده است.
مدیرکل فرودگاههای استان عنوان کرد: رایزنی جهت برقراری پرواز مسیر تهران-بیرجند-تهران توسط یکی از ایرلاینها جهت روز چهارشنبه صورت گرفته و به زودی پس از اخذ مجوزهای سازمان هواپیمایی کشور اطلاعرسانی خواهد شد.
طهماسبی افزود: فرودگاه شهدای طبس میزبان سه پرواز هفتگی در روزهای یکشنبه، دوشنبه و پنجشنبه میباشد که پرواز دوشنبه مسیر تهران-طبس-تهران در اواخر سال گذشته با پیگیریهای صورت گرفته توسط استاندار محترم و این اداره کل برقرار شده است.
وی درخصوص پروازهای مشهد اظهار کرد: رایزنی و مکاتبات با ایرلاینهای فعال کشور جهت برقراری پرواز در مسیر مشهد-بیرجند-مشهد انجام شده و امیدواریم به زودی شاهد برقراری پرواز در مسیر یادشده باشیم.
برقراری یک پرواز جدید
١٩ فروردین و یک روز بعد هم مدیرکل فرودگاههای خراسان جنوبی طی مصاحبه دیگری اظهار کرد: در برنامه تابستانی فرودگاه شهید کاوه بیرجند چهارشنبهها به دلیل ابطال پروازهای مشهد و تهران، هواپیمایی ایران ایر بدون پرواز بودیم که با رایزنی استاندار محترم و پیگیری این اداره کل یک پرواز در روز چهارشنبه در مسیر تهران-بیرجند-تهران برقرار شد.
طهماسبی اظهار داشت: پرواز هواپیمایی پارس ایر چهارشنبه هر هفته ساعت ۱۹: ۰۵ از تهران آغاز ساعت ۲۰: ۱۵ وارد فرودگاه بیرجند شده و ساعت ۲۱: ۰۰ بیرجند را به مقصد تهران ترک خواهد کرد که با برقراری این پرواز تعداد پروازهای فرودگاه بیرجند به ۲۰ پرواز در هفته افزایش پیدا کرد.
مدیرکل فرودگاههای خراسان جنوبی با بیان اینکه در حال حاضر در تمام روزهای هفته پرواز در مسیر تهران-بیرجند-تهران برقرار است، یادآور شد: بااینوجود اما نیازمند برقراری یک یا دو پرواز دیگر در مسیر یادشده و همچنین نیازمند برقراری یک تا دو پرواز در مسیر مشهد-بیرجند-مشهد هستیم که در این راستا مکاتبات و پیگیریها توسط این اداره کل در حال انجام است و امیدواریم بتوانیم با یکی از ایرلاینهای فعال کشور جهت برقراری پروازهای یادشده به نتیجه برسیم.
حذف پروازهای دوشنبه و جمعه فرودگاه بیرجند
اما درحالیکه مدیرکل فرودگاههای استان برای افزایش پروازهای فرودگاهی استان قول داده بود، کمتر از دو هفته بعد و در ٣٠ فروردین ماه؛ مدیر روابط عمومی اداره کل فرودگاههای استان از ابطال پروازهای هواپیمایی یزد ایر در فرودگاههای استان تا اطلاع ثانوی خبرداد.
ایمان صدری گفت: از سال گذشته در فرودگاه بینالمللی شهید کاوه بیرجند و فرودگاه شهدای طبس میزبان پروازهای هواپیمایی یزد ایر بودیم که پروازهای ایرلاین یادشده روزهای دوشنبه و جمعه در مسیر تهران-بیرجند-تهران و روزهای یکشنبه در مسیر تهران-طبس-تهران برقرار بود اما طبق اعلام ایرلاین یزد ایر، به دلیل مشکل فنی و کمبود ناوگان، پروازهای یادشده از ابتدای اردیبهشت ماه تا اطلاع ثانوی ابطال اعلام گردیده است.
وی اظهار داشت: پس از دریافت نامه ابطال رایزنی جهت برقراری مجدد توسط ایرلاین صورت پذیرفته و موضوع یادشده به نمایندگان استان نیز اطلاعرسانی گردیده است که مجمع نمایندگان استان نیز در حال پیگیری موضوع میباشند.
مدیر روابط عمومی اداره کل فرودگاههای استان خراسان جنوبی افزود: در حال حاضر دوشنبه و جمعه در فرودگاه بیرجند بدون پرواز هستیم که در صورت عدم امکان برقراری مجدد پروازهای هواپیمایی یزد ایر امیدواریم بتوانیم ایرلاین دیگری را جهت انجام مجدد پروازهای پایتخت در روزهای یادشده هماهنگ نمایم.
با گذشت بیش از ٢٠ روز از لغو پروازهای یزد ایر، اما نه هنوز خبری از اتمام اطلاع ثانوی رسیده و نه پروازهای جدید دیگری برای فرودگاه بیرجند برقرار شده است.
درحالیکه تقویت ناوگان پروازی و بهرهمندی مردم این خطه مرزی از حملونقل هوایی ایمن، منظم و پایدار یک حق مسلم است. از طرف دیگر متاسفانه کمبود و لغو پروازهای فرودگاه بیرجند تاثیر مستقیمی در توسعه این استان پر ظرفیت اما محروم دارد که نیازمند پیگیری مسئولان استان و توجه ویژه و راهبردی تصمیمگیران دارد.
انتهای پیام/٧
لینک کوتاه خبر
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!