حالت تاریک
  • سه‌شنبه, 1404/02/16 شمسی | 2025/05/06 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن خاورستان | khavarestan هستید؟
نیک‌اندیشی معلمان بیرجندی در سه پرده متفاوت
خاورستان گزارش می‌دهد؛

نیک‌اندیشی معلمان بیرجندی در سه پرده متفاوت

معلمان الگویی زنده از عشق و ایثار هستند که می‌توانند الهام بخش دیگر افراد جامعه در مشارکت‌های اجتماعی و خیریه باشند و قدردانی از آن‌ها قدردانی از نیکی، عشق و انسانیت است.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «خاورستان»، به رسم هر ساله به بهانه «روز معلم» همراه با مسئولان کمیته امداد امام خمینی(ره) خراسان‌جنوبی و شهرستان بیرجند مهمان معلمانی می‌شویم که در دستگیری و کمک به نیازمندان پیشتاز هستند و این درس را روی تخته زندگی به دانش‌آموزانشان آموزش می‌دهند.

 داستان زندگی هر کدام از آن‌ها که ورق می‌خورد حس زیبای آرامش به دنبال رفع دغدغه‌ نیازمندی و وجود سایه پدری معنوی بر سر یتیمی به انسان دست می‌دهد و روایت آن‌ها از قصه زندگیشان هر شنوده‌ای را به ادامه این مسیر ترغیب می‌کند.

قدردانی از معلمانی که در راه خدمت به هم نوع گام برمی دارند فقط نمادین نبوده بلکه حرکتی در جهت ترویج فرهنگ حمایت از نیازمندان و نهادینه‌کردن ارزش‌های انسانی است.

حامی ایتام راوی ایثار

اولین پرده سناریو مربوط به فردی است که در کنار حمایت یتیمان، تاریخ ایثار و شهادت را روایت می‌کند.

ساجده ماه‌گلی، معلمی تمام عیار از جنس مهربانی و انسانیت است که در کلاس اول بیرجند، نه تنها درس علم می‌دهد، بلکه درخت امید و محبت را در دل‌های کودکان می‌کارد. 

او که سال‌ها پیش از،طریق برنامه تلویزیونی ماه‌عسل با طرح اکرام ایتام و محسنین کمیته امداد آشنا شده حدود سال ۹۴ تصمیم گرفت مسئولیت بزرگی را به دوش بکشد و یک یتیم را حامی شود.

 در آن زمان هیچ‌کس نمی‌دانست که این اقدام ساده، به آغاز مسیری بزرگتر تبدیل خواهد شد. سال‌های بعد، تعداد یتیمان و کودکان محسنین تحت حمایت او افزایش یافت.

این معلم بیرجندی با دلسوزی تمام، نه تنها نیازهای مادی این کودکان را تأمین می‌کند، بلکه درختان امید را در دل‌هایشان پرورش می‌دهد. 

ساجده ماه‌گلی در تمام این سال‌ها، در کنار تدریس و فعالیت‌های فرهنگی‌اش، همواره به فکر حمایت از کودکان بی‌پناه بوده است. او نه تنها معلمی دلسوز و فداکار است، بلکه نماینده‌ای از انسانیت و محبت در دنیای پرمشغله امروز است.

ساجده معتقد است که هر کمکی که به این کودکان کرده، برکت زیادی به زندگی‌اش سرازیر کرده است.

 کمک به یتیمان و حمایت از آنان برای ساجده، تنها یک وظیفه نبوده، بلکه یک رسالت است. رسالتی که او با افتخار در زندگی‌اش به دوش کشیده و این مسیر را ادامه می‌دهد.

او گفت: برای حمایت از این کودکان قراری با خدا گذاشتم و هر زمان شرایط مالی سختی داشتم یکی به فرزندانم اضافه می‌کردم و یا مبلغ بیشتری واریز می‌کردم بلافاصله از یک جایی جبران می شد و دست خداوند همیشه در زندگی‌ام بوده و بسیاری از برکت‌ها از همین مسیر آمده‌اند.

ساجده یکی از هزاران معلم نیک اندیش بیرجندی  است که به حمایت خود از ایتام مفتخر است و طرح اکرام ایتام را طرح بسیار خوبی توصیف کرد به خصوص این که در واریز مبلغ سخت‌گیری وجود ندارد و سبب می‌شود افراد بدون دغدغه و نگرانی وارد طرح شوند.

او بر این عقیده است فکر خوبی پشت این قضیه است و  هر فردی هم از اطرافیان که مشکل مالی داشته توصیه کردم حتما اگر مشکل مالی دارید یک فرزند محسن یا ایتام بردارید و برکتش را خودتان با چشم می‌بینید و واقعا بقیه هم اذعان داشتند.

اما روزهای ساجده ماهگلی تنها در کلاس درس و حمایت از یتیمان خلاصه نمی‌شود. بعد از ظهرها، او به عنوان راوی موزه شهید رئوفی فرد بیرجند، نقش مهمی در حفظ و انتقال تاریخ و ارزش‌های ایثارگری و فداکاری ایفا می‌کند

روایت‌های او از دایی شهیدش " امیر سرتیپ خلبان محمدحسین رئوفی فرد" همچون چراغی است که راه نسل‌های آینده را روشن می‌کند. او با عشق و دقتی خاص، یاد و خاطره این شهید والا مقام را در موزه خانگی خود زنده نگه داشته و با روایت‌هایش، جوانان را با مفاهیم والا و ارزش‌های انسانی آشنا می‌کند.

هر گام ساجده در این راه، گام‌هایی است پر از برکت و خیر، که نه تنها دنیای این کودکان را تغییر می‌دهد، بلکه دنیای خودش را نیز به یک دنیای پر از محبت و ایثار تبدیل کرده است.

مرکز نیکوکاری معلمان

پرده دوم این سناریو مربوط به مرکز نیکوکاری ریحانه‌النبی (ص) در بیرجند با مدیریت حمیدرضا رخشانی، به عنوان یکی از مراکز فعال در حوزه حمایت از خانواده‌های نیازمند، توانسته با تکیه بر توان فرهنگیان و خیرین، خدمات گسترده‌ای را به جامعه هدف ارائه دهد.

حمیدرضا رخشانی فرهنگی با ۴۰ سابقه در حوزه آموزش و پرورش، مدیر اجرایی مرکز ریحانه‌النبی(س) گفت: مرکز در سال ۱۴۰۰ فعالیتش را شروع کرد و جامعه هدف ما بیشتر خانواده‌های تحت حمایت کمیته امداد و اقشار بی‌بضاعت هستند که در مسیر توانمندسازی آن‌ها، تمرکز ویژه‌ای بر فعالیت‌های آموزشی و فرهنگی داریم.

وی با تاکید بر این که تا کنون دست رد به سینه هیچ فرد نیازمندی نزدیم و در حد وسع به او کمک کردیم افزود: با هدف افزایش انسجام و سرعت در خدمات‌رسانی، مرکز نیکوکاری در منزل شخصی‌‌ام مستقر است. همچنین جلسات ماهانه‌ای برای بررسی مشکلات و برنامه‌ریزی فعالیت‌ها برگزار می‌شود که استمرار و پیوستگی امور مرکز را به همراه دارد.

رخشانی با اشاره به پشتیبانی پشت‌صحنه این مرکز، اظهار داشت: گروهی از فرهنگیان حدود ۷۰۰نفر متعهد و خیرین با ما همکاری می‌کنند که نقش کلیدی در پیشبرد برنامه‌های حمایتی دارند.

وی تصریح کرد: یکی از اقدامات شاخص این مرکز، راه‌اندازی کارگاه تولیدی خیاطی در یک مغازه شخصی است که در آینده به آموزشگاه خیاطی برای توانمندسازی بانوان نیازمند تبدیل خواهد شد. درآمدهای حاصل از این کارگاه نیز صرف کمک به نیازمندان می‌شود.

همسر مدیر مرکز نیز در اجرای امور روزمره و فعالیت‌های اجرایی نقش فعال و مؤثری دارد که به دستاوردهای قابل توجه این مرکز از جمله تأمین ۱۸۰ مورد جهیزیه، پوشش بیش از ۲۵۰ خانواده نیازمند از نقاط مختلف شهر و توزیع بسته‌های معیشتی به ارزش بیش از ۱۰۰ میلیون تومان در ماه مبارک رمضان اشاره کرد.

مدرسه‌ی همدلی

پرده سوم سناریو مربوط به معلمان دبیرستان دخترانه دوره دوم امام حسین(ع) بیرجند است که با همراهی اولیای دانش‌آموزان در حوزه‌های مختلف خیر و احسان فعال هستند.

سیده اسما اسماعیلی مدیر این دبیرستان که سکان هدایت این مجموعه خیراندیش را برعهده دارد به حضور پرشور در پروژه‌های مختلف همدلی اشاره کرد و گفت: ابتدای سال تحصیلی نذر قربانی و مهر همدلی را داشتیم که هر فردی اعم از معلمان و دانش‌آموزان با حمایت اولیا در حد توان کمک کرده است .

 حدود چهار سال است که این طرح را اجرا می‌کنیم و بسته لوازم التحریر به همراه گوشت قربانی تهیه و به دست نیازمندان تحت حمایت کمیته امداد می‌رسانیم.

به گفته وی طرح بعدی که با همت معلمان و دانش‌آموزان مدرسه اجرا می‌شود یلدای همدلی است که با معرفی دانش‌آموزان ۹ تا ۱۲ سال توسط کمیته امداد تعدادی پک یلدایی متشکل از آجیل ، شیرینی، شکلات و میوه و شال تهیه و در قالب مراسمی تحت عنوان رویداد علمی و آموزشی به این دانش‌آموزان اهدا شد.

وی برگزاری طرح جوانه‌های ظهور در دو سال متوالی را دیگر فعالیت‌های جهادی در این مدرسه بیان کرد و افزود: این طرح همزمان با نیمه شعبان و با همراهی اولیای دانش‌آموز مجموعه امام حسین(ع) که در حرفه‌‌های مختلف اعم از پزشک، پرستار، مشاور ، وکلا، قضات و .... مشغول به فعالیت هستند اجرا می شود و حدود ۲۴ نفر را هماهنگ می‌کنیم و با حضور آن‌ها در مناطق محروم افراد نیازمند ویزیت رایگان می‌شوند طوری که در آخرین برنامه اجرایی توسط این گروه به حدود ۲۵۰۰ نفر از افراد تحت حمایت کمیته امداد خدمات ارائه شد.

جشن نوروزانه در مدارس تحت حمایت کمیته امداد با اهدای عیدی به دانش‌آموزان این مدارس و خرید اسپیلیت برای یکی از مدارس منطقه محروم با جمع‌آوری ۲۸ میلیون تومان از دیگر فعالیت‌های خیرخواهانه معلمان و اولیای مدرسه امام حسین(ع) است.

معلمان این مجموعه نذر آموزشی هم دارند و هر پنج شنبه با حضور جهادی در بین دانش‌آموزان تحت حمایت کمیته امداد در قالب برقراری عدالت آموزشی به این دانش‌آموزان نیز درس می‌دهند.

اسماعیلی به این نکته هم اشاره کرد: با جمع آوری کمک توانستیم در حوزه درمان هم فعال باشیم و به دانش‌آموزان نیازمند در این حوزه هم کمک کنیم به عنوان مثال به مناسبت روز دختر هزینه درمان یک دختر نیازمند که دچار سوختگی شده بود را پرداخت کردیم و موارد مشابه دیگری هم وجود دارد.

انتهای خبر/ 

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!