به گزارش خبرنگار خاورستان، پیش از ظهر امروز حجت الاسلام علی نسائی زهان دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان، حجت الاسلام یدالله وحدانی نیا معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسانجنوبی، غلامرضا قوسی مدیرکل جهاد کشاورزی خراسان جنوبی، حسین امامی مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان، احمد قندهاری مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان جنوبی، حسن اکبری مدیرکل محیط زیست خراسانجنوبی، نماینده از مرکز بهداشت و مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی به دلیل دغدغه مردم در بحث وضعیت بهداشتی از حوزه پساب تصفیه خانه بیرجند بازدید کردند.
حجت الاسلام علی نسائی زهان دادستان عومی و انقلاب بیرجند پیش از ظهر امروز در بازدید از حوزه پساب تصفیه خانه بیرجند اظهار کرد: سلامتی مردم خط قرمز ما است.
وی افزود: اگر سیستم قضایی تشخیص دهد رهاسازی پساب و فاضلاب به سلامتی مردم خدشه وارد کرده است مسئولان امر باید پاسخگو باشند.
دادستان بیرجند بیان کرد: باید اصحاب رسانه و جراید، افکار عمومی را توجیه کنند و با نظر کارشناسی بنویسند که این رها سازی که انجام شده و رها شدن این پسابها روی سلامتی مردم و بهداشت محیط تاثیری ندارد.
حجت الاسلام نسائی عنوان کرد: اگر کارشناسان امر به این نتیجه رسیدند که این آب ضرر دارد و رها سازی آن برای سلامتی مردم مضر است باید برنامهریزی انجام شده و سریعتر این موضوع با تدبیر حل و فصل شود.
وی در خصوص مشکل تصفیهخانه، خاطرنشان کرد: من تخصص ندارم اما تصفیهخانه یا استاندارد نیست یا اگر هست باید برای این بوی تعفنی که این منطقه را آلوده کرده است فکری برداشته شود و اگر این تصفیهخانه به روز نیست به روز رسانی شود.
دادستان بیرجند گفت: همه اداراتی که متولی این امر هستند باید پای کار بیایند تا دغدغه مردم را حل و فصل کنیم؛ این مسئلهای نیست که راهکاری نداشته باشد.
حجت الاسلام نسائی با بیان اینکه اقداماتی در این خصوص انجام شده، افزود: این زحمات و اقدامات کافی نیست و باید برنامه دقیقتری برای این امر اختصاص دهند و انشاءالله با تدبیر این مشکل حل شود.
وی اظهار کرد: هدف سیستم قضایی مچگیری نیست بلکه هدف ما حل مشکلات مردم است.
خروجی پساب برای استفادههای کشاورزی استاندارد است
حسن اکبری مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسانجنوبی در این بازدید اظهار کرد: از نظر محیط زیست، خروجی پساب برای استفادههای کشاورزی استاندارد است.
وی افزود: این پساب برای گونههای کشاورزی که جهاد کشاورزی تشخیص میدهد مناسب است.
مدیرکل محیط زیست خراسانجنوبی بیان کرد: حساسیتی که ما برای این پساب خروجی داشتیم این است که محیط پذیرندهای که پاسب وارد آن میشود مقداری حساس بوده و ریسک بالا است.
اکبری عنوان کرد: اگر این پساب بعد از خوسف رهاسازی میشد ما نگران آلودگی آب و خاک خیلی نبودیم چون خود آب منطقهای نسبت به این مسئله حساسیت دارد.
وی خاطرنشان کرد: رها سازی این پساب در محیط رودخانه که باعث دسترسی انسان، دام، پرندگان و ... است و از مسیر جاده عبور میکند مقداری ریسک کار را بالا میبرد.
مدیرکل محیط زیست خراسانجنوبی گفت: روشی که در حال حاضر در بحث تصفیه انجام میشود روش به روزی نیست و لازم است به روز شود که ریسک کار کم شود یا محیط پذیرنده به گونهای مدیریت شود که حساسیتها کمتر باشد.
مکانی برای دپوی پساب نداریم
احمد قندهاری مدیرعامل آب و فضلاب استان خراسانجنوبی بیان کرد: مکانی برای دپوی آب نداریم و به همین دلیل پساب در بستر رودخانه رها سازی شده است.
وی افزود: رها سازی در مسیر رودخانه مشکلاتی را برای رفت و آمد مردم در مسیر جاده به دلیل وجودآب نما و... برای اهالی روستای مهدیه و خوسف ایجاد کرده بود که همکاران برای رفع مشکل اقدام کردند و مردم میتوانند رفت و آمد داشته باشند.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان جنوبی گفت: جلسات متعددی در این خصوص با مسئولان مربوطه برای تعیین الگوی کشت مناسب با این پساب برگزار شده است.
آماده انعقاد قرارداد با کشاورزان هستیم
قندهاری الگوی کشت آماده و ارسال شده و ما میتوانیم با کشاورزان قرارداد ببندیم تا از این آب استفاده کنند.
وی بیان کرد: همکاران ما برای رعایت بهداشت از هر گونه بهرهبرداری غیر مجاز این آب جلوگیری کردهاند.
بوی نامطبوع مربوط به پساب نیست
حسین امامی مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسانجنوبی نیز در این خصوص، اظهار کرد: بوی نامطبوع موجود در منطقه مربوط به پساب نیست بلکه مربوط به برکه است؛ برکه به دلیل بی هوازی بودن گازهایی تولید میکند که باعث بوی نامطبوع شده است.
وی افزود: روش بی هوازی به دلیل اینکه روش ارزانی است توصیه میشود و موارد زیادی با این شرایط در کشور فعال است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسانجنوبی گفت: به دلیل گلایه و اعتراض مردم در خصوص بوی نامطبوع، مدول دومی که در حال کار است هوازی بوده و مشکل بوی نامطبوع را نخواهیم داشت.
امامی بیان کرد: به دلیل اینکه سیستمهای هوازی قابل مدیریت و کنترل است، وضعیت آب و هوایی تاثیری روی کیفیت پساب نخواهد داشت.
وی بیان کرد: با توجه به اینکه هدف گذاری انجام شده برای این پساب در بحث کشاورزی بوده است کیفیتها در بحث استاندارد کشاورزی همیشه رعایت میشود.
مدیرعامل آب و فاضلاب خراسان جنوبی در بحث بار میکروبی نیز بیان کرد: در قسمت خروجی تمام پساب را کلر زنی میکنیم و از این جنبه دغدغهای وجود ندارد.
امامی خاطرنشان کرد: در سال گذشته نیز این دغدغه وجود داشت که همان زمان طبق کارگروهی مصوب شد صرفا گیاهان و علوفهای کشت شود که به صورت غیر مستقیم مورد استفاده چرخه غذایی بوده و این الگو نیز با هماهنگی کارشناسان جهاد کشاورزی تعیین شده بود.
وی گفت: اگر بحث کشاورزی حل شود در بحث پذیرنده پساب دغدغهای وجود نخواهد داشت.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی عنوان کرد: پسابی که از تصفیه خانه شرب میآید فقط دارای ایسی بالایی است.
راه اندازی آزمایشگاه پساب فاضلاب
امامی با بیان اینکه برنامهریزی شده تصفیه خانه هفته آخر اسفند راهاندازی شود، اظهار کرد: یکی از بهترین آزمایشگاههای پساب فاضلاب نیز در این جا راهاندازی خواهد شد.
غلامرضا قوسی مدیرکل جهاد کشاورزی خراسانجنوبی اظهار کرد: با توجه به اینکه در بحث کشاورزی علاوه بر کمیت کیفیت نیز بسیار مهم است، در بحث الگوی کشت نهایت دقت را داریم که الگوی کشت منجر به تولید سالم شود.
وی افزود: این آبی که قرار است در اختیار کشاورزان و بهره برداران قرار بگیرد آب تصفیه شدهای است.
مدیر کل جهاد کشاورزی با بیان اینکه محدودیت الگوی کشت داریم، افزود: تمام محصولات زراعی و کشاورزی را نمیتوانیم با این پساب تولید کنیم.
قوسی عنوان کرد: الگوی کشتی که جهاد کشاورزی آماده کرده در مورد محصولاتی است که مصرف مستقیمی برای انسان و دام نداشته باشد، محصولاتی که برای زراعت و چوب باشد یا محصولات بذری از جمله پنبه و گندم بذری که پس از برداشت مجدد به زمین برمیگردد.
وی تصریح کرد: مشکلی که در حال حاضر در این مکان وجود دارد محدودیت کشت است لذا در این خصوص دو شرکت رویش و علوفهکاران را به آب منطقهای معرفی کردیم اما بحثی که در حال حاضر وجود دارد این است که این شرکتها به دنبال آب پایدار هستند.
مدیرکل جهاد کشاورزی خراسانجنوبی بیان کرد: دغدغهای که وجود دارد این است که آب منطقهای نتواند آب پایداری در اختیار کشاورزان قرار دهد که برای بلند مدت روی یک میزان مشخص آبی سرمایهگذاری کنند و این محدویتی است که باید برطرف شود.
قوسی ادامه داد: محدودیت بعدی مباحث اعتباری است. اگر قرار باشد این کار ادامه داشته باشد باید مشوقهایی در این خصوص وجود داشته باشد.
200 هکتار زمین آماده واگذاری است
وی خاطرنشان کرد: جهاد کشاورزی الگوی کشت را ارائه کرده و 200 هکتار زمین نیز برای واگذاری آماده دارد.
مخالفت بهداشت با رها سازی پساب
خانم زنگویی نماینده مرکز بهداشت شهرستان بیرجند نیز در این خصوص اظهار کرد: بهداشت با رها سازی پساب در بستر رودخانه به این شکلی که در حال حاضر وجود دارد موافق نیست و بهتر است برای این مسئله برنامه بلند مدت تدوین شود.
وی افزود: از نظر بهداشت اگر پساب به مرکز تحقیقات واقع در محمدیه منتقل شود بهتر است.
انتهای پیام/127
اخبار مرتبط
هیچ ارتباط مستقیمی بین پساب فاضلاب و آنفلوانزای فوق حاد پرندگان وجود ندارد
نظر شما
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد