آب و هوا



 



تازه های سایت



پربیننده ترین

کد مطلب: 90161
تاریخ انتشار : 1398/02/31 - 15:01
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند اصلی‌ترین راه ورود نمک به بدن را مصرف نان بیان کرد و گفت: مصرف بالای نمک نقش بسیار زیادی را در ایجاد فشار خون دارد.

به گزارش خبرنگار خاورستان، کامبیز مهدی‌زاده معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند صبح امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه پیرامون طرح بسیج ملی کنترل فشار خون بالا، اظهار کرد: مصرف بالای نمک نقش بسیار زیادی را در ایجاد فشار خون دارد و باعث کنترل نشدن آن می‌شود.

 
وی با اشاره به این‌که بحث بر سر مصرف نکردن نمک نیست، افزود: بلکه نکته حائز اهمیت استفاده از نمک به میزان روزانه تنها ۵ گرم در افراد عادی و ۳ گرم در بیماران قلبی است در حالی که در خراسان‌جنوبی این میزان در حدود ۱۰.۷۹ گرم در روز است. 
 
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند اصلی‌ترین راه ورود نمک به بدن را مصرف نان بیان کرد و گفت: در دو سال گذشته مصرف نمک در نان سه درصد بود اما با توجه به تجهیزات بازرسان به دستگاه شوری‌سنج میزان نمک نان به یک درصد رسیده است.
 
مهدی‌زاده تغییر ذائقه افراد را یکی از راه‌های کنترل فشار خون بیان کرد و افزود: در گذشته که مردم خراسان جنوبی در محیط باز کار می‌کردند و تعرق زیادی داشتند برای جبران میزان نمک بدن، مصرف نمک افزایش پیدا کرده است که باید بر روی تغییر ذائقه افراد کار کرد.
 
وی افزود: از اهداف طرح بسیج ملی کنترل فشار خون بالا این است که مردم از بیماری خود آگاهی پیدا کنند، به سمت درمان بروند و با عواقب درمان نکردن آن آشنا شوند.
 
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: در دو دهه گذشته میزان شیوع گواتر در کشور بسیار بالا بود که با مصرف نمک یددار این میزان کاهش چشمگیری پیدا کرده است.
 
میترا مودی رئیس مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت دانشگاه علوم پزشکی بیرجند نیز در این نشست به شعار طرح بسیج ملی فشار خون بالا "بدانیم و اقدام کنیم" اشاره و اظهار کرد: مصرف نمک یک رفتار است و سبک زندگی رابطه مستقیمی با بیماری‌های غیرواگیردار مانند فشار خون دارد.
 
وی با بیان این‌که آگاهی از بیماری بسیار مهم است، افزود: در مورد بیماری فشار خون باید اطلاع‌رسانی شود و باورها و اطلاعات غلط حذف شود.
 
رئیس مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: یکی از گروهایی که می‌توانند در تغییر ذائقه کمک کنند، مادران هستند و در این زمینه باید به مادران اطلاع‌رسانی شود.
 
انتهای پیام/ 132


نظر شما

ایمیل شما جهت ارتباط بوده و نمایش داده نمی شود.